UA-111700087-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ik ben al jaren bezig met de modelhobby. Ik ben een zelfbouwer. Dus zoveel mogelijk alles zelf maken.

Begonnen met een fleisman setje in de box van mijn flatje in Mijdrecht. Daarna kreeg ik een nieuwbouwhuis met een grote zolder waar ik ben gestart met zelfbouw in engels smalspoor geinspireerd door Ted Polet. Ted is een modelbouwer die bouwd in HOe. Dat is Ho schaal 1:87 op 9 mm spoor.  Ted bouwd heel veel zelf. Gebouwen van karton  en locje s  van onderstellen N schaal locs. Dat was mijn eerste inspiratie. Veel zelfbouwen. . Dus n schaal locs ombouwen naar H0e. Een baantje gemaakt met n rails en kartonnen gebouwen. Helaas heb ik hier geen foto s meer van .

 

Toen kwam ik een artikel tegen van Ger Moes tegen in Spoorwegjournaal.  Een nederlands blad met daar in in ieder nr een artikel over Amerikaans smalspoor. Wat mij daar in trok was dat er heel veel zelf werd gebouwd. (scratch-building) Dat wil zeggen. Van materialen bv gebouwen maken. Een tekening zoeken van b.v. gebouwen en die nabouwen van houtjes.  Hier was ik helemaal weg van en vooral van de Amerikaanse sfeer.  Dus gestart in Hon30 (ook helaas geen foto s meer van) . Het was de tijd dat de dcc zijn intrede nam in de modelbouw en het was mogelijk om zelfs geluid in je locs te maken.  Ik heb toen een Digitrax set aangeschaft met een sound decoder. De decoders bleken niet te passen in de kleine locs. Toen ben ik verder gaan kijken en vond On30. 16 mm spoor in o schaal. Dus dat werd Ho locs ombouwen in O schaal en een decoder inbouwen. Zo had ik wat ik wilde. Ik kon een Grandt-line porter kopen in On30. Dit is een kit waar van Grant-line die is zoals de werkelijkheid alles zit erop en eraan.  Ik heb de porter rijdend gekregen maar met het inbouwen van de dcc is hij toch gesneuveld. Daarna kwam Bachmann uit met een Porter. Een locje waar ik helemaal weg van was en tot op de dag van vandaag ligt de liefde nog steeds bij deze loc. Er werd voor de loc een baantje gebouwd. Dat was het begin van de Lostcreek. Helaas waren de rij eigenschappen van de Porter niet al te best. Dus slopen dat ding en kijken waar het aan lag. Het was de motor. Dus de motor en tandwieloverbrenging van de Grandt-line Porter ingebouwd en de loc reed echt perfect. De sound decoder paste ook niet in de Porter dus verder gekeken. Uhlenbrock had een rij en sound decoder apart van elkaar. ik heb deze decoders gekocht en ze paste mooi in de cab van de Porter.  Zo is de Porter al jaren een goed bezit om mee te gaan op mijn nieuwe baantjes.

Sinds  jaren bevriend met Martin Welberg.  Van hem heb ik o.a. geleerd het landschap te kleuren vanuit een donkere kleur en daarna met verschillende kleuren te drybruschen. Dit is een techniek wat mij goed bevalt en die ik weer toepas op mijn nieuwe baantjes. 

 

 

Andere schalen trekken mij ook dus een baantje gemaakt in On18.  O schaal op 9 mm rails.